Hacker Types

𝐇𝐚𝐜𝐤𝐞𝐫 𝐓𝐲𝐩𝐞𝐬




Hacker : Türkçe Anlamıyla Bilgisayar Korsanı Anlamına Gelmektedir. 1960 Yılında Amerika'da Bir Grup Üniversite Öğrencisinin Programları Amacı Dışında Kullanmasıyla Başlamış Ve Günümüze Kadar Bir Çok Bilgisayar Dahisiyle Engellenemeyen Bir Çağ Gerçegine Dönüşmüştür.

Piyasada Hacker Sınıfları Olaraktan Size Seçebileceginiz Hacker Türleri Hakkında Bugun Hackerhub Olarak Derledigim Seçebileceginiz Black Hat Alt Sınıflarını Sıralayıp Anlatacagım.


İnstagrammer : Bu Alandaki Bir Çok İsim Ya İnstagram Şikayet Taslakları, Veyahut Fake Phishing Taslaklar Göndererek Karşı Tarafın İlgisini Üzerine Çeker Ve Eger Oltaya Düşer İse Hedef Kişi Hesabı Kolayca Alabilir. Taslak Harici Phishing Siteleri Mevcut Olan Bu Kişiler İnstagram Takipçi Siteleri Kurarak Yüksek Takipçili Hesapları Kendi Üzerlerine Geçirdigide Bilinmektedir. Çaldıkları Hesabı Sahibi Olan Kişiye Satmaktadırlar Veyahut Sosyal Medya Üzerinde Satışa Çıkartmaktadırlar.

Defacer : Defacer'in Kelime Anlamı İngilizce Deface Türkçe Olarak Bozma Anlamına Gelmektedir. Bu Kişiler Penetration Test Uygulayarak Hedef Web Siteleri Üzerinde Sitelerin Güvenlik Zaafiyetlerinden Yararlanabilmektedir. Bu Dönemde Dahi Bir Çok Web Sitesinde Bir Çok Güvenlik Açığı Mevcuttur. Bu Tip Hacker Sınıfında Olanlar Hedef Sistemde ROOT Yetkisine Sahip Olduktan Sonra Sistem Dosyaları Şifreleyerek Hedef Firma'dan Büyük Miktarda Paralar Kazana Bilmektedir.

Cracker : Bu Grup Spotify Ve Artık Günümüzde Bilinen Netflix Gibi Bir Çok Sosyal Medyanın Korkulu Rüyası Haline Gelmiştir.Genelde Brute Force (Kaba Kuvvet) Saldırısını Andıran Openbullet Gibi Toolslar İle Mail~Password Datalarını Teker Teker Deneyerek Hesaplara Kolaylıkla Erişim Sağlayabilmektedirler. Günümüzde Oyunlara İlginin Artmasıyla Beraber Crackerler Oyunlar İçin Hileler Ve Giriş Onayı Paralı Olan Oyunlar İçin Para Vermeden Giriş Kodu Veya Programlarıyla Bir Çok Beleşçinin Gönüllerine Taht Kurmuştur.
Bu Hacker Sınıfında Olanlar İse Kazancını Bir Çok Yerden Yapabilmektedir Örnek Vermemiz Gerekirse Oyun Hilesi Ve Netflix Spotify Hesap Satışları İle Bir Çok Para Kaldıran Kişi Mevcuttur.

Carder : Bu Hacker Sınıfı Şahsen Bizim Seçmenizi İstemedigimiz Bir Sınıftır Carder Dedigimiz Bu Kişiler Sahte Bağış Scriptleri Ve Sahte Banka Scriptleri Kurarak Bunlara Google,Facebook,İnstagram Gibi Sosyal Medya Üzerinden Yaptıgı Reklamlar İle Kendilerine Kurban Toplarlar. Bu Kişiler Bilgilerini Phishing Scripti Kurulu Olan Siteye Girdigi Vakit Log Paneli Denilen Kısıma Kart Bilgileri Veyahut Script Ne Üzerine Kuruluysa Ona Dönük Bilgiler Bilgisayar Korsanının Eline Geçmektedir. Alışveriş Siteleri Üzerinden Bu Kartlar İle Alışveriş Yapıp Dropçu Adı Verilen Bireyler Kargo Merkezlerine Giderek 1+1 Sistemiyle Carder'e Alınan Ürünü Ulaştırmaktadır. Alınan Bu Ürün'ü İse Yarı Fiyatına Satışa Çıkartarak Gereken Kazancı Yapmaktadırlar.

ÖNEMLİ

Biz Burada Sizlere Sadece Ön Tanımlarını Anlattık Defacer,Cracker,Carder,İnstagrammerlerinde Kendilerine Has Alt Dalları Bulunmaktadır.
Size Uyarı Olarak Bu Dallar İçinde Carder Sınıfından Uzak Durmanızı Söyleyebiliriz
Sonu Genelde Hapiste Bitiyor. Önerimiz Olarakta Defacerligi Seçebilirsiniz Hem Kendinizi Geliştirebileceginiz Hemde Gelişirken Eğleneceginiz Bir Sınıftır.

0 Comments

Post a Comment

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post

Oyun Hileleri Hack Haber Roblox Hileleri Turk İfsa